Sepetim
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.
Fırsat Köşesi
İsimlerin Gizemi
85 TL
Kuantum Koçluk Programı
115 TL
Kuantum Sıçraması
85 TL
Doğum Tarihinizdeki Şifre
199 TL
Esmaların Gizli Hazinesi
120 TL
Burçlar ve Esmalar
99 TL
Kelebekleri Özgürleştirmek
75 TL
Reklam Köşesi
Planet Saatleri ve Esmalar
İsim ve Doğum Tarihi Analizi
Çalıştığımız Bankalar

Ankarahaber.com - Temmuz 2012

İsminizden karakter analizi

İsminizden karaktar analizi

Hobi olarak yaptığı isim analizi konulu kitabıyla adını geniş kitlelere duyurdu,


ogoren.aktuel@gmail.com


Hobi olarak yaptığı isim analizi konulu kitabıyla adını geniş kitlelere duyurdu, televizyon programlarına konuk oldu. Kendisinden öğrendik; kişilere verilen isimler olumlu ve olumsuz enerjiler taşıyormuş... Ve isimlerde 'ü', 'ö' gibi harflerin olması sakıncalıymış. Ve... Gerisini okumanızda yarar var.

Yaptığınız iş nedir tam olarak?


Bu soru geldiğinde bir an duruyorum. Matematikçiyim, sinema televizyoncuyum, kuantum yaşam koçu ve eğitmeniyim, sertifikalı koç yetiştiriyorum, yazarım. İsim analizi de yapıyorum ama o sadece hobim. Asıl işim kuantum yaşam koçluğu. Matematik, pek çok şeyde işime yaradı. Mesela bilinçaltı kodlarını teorik matematiğe göre çözüyorum.

Yaşam koçu olmanızdaki etken neydi?


Bana şeker teşhisi kondu ve doktorlar düzenli bir yaşam sürmemi önerdiler. Bunun üzerine evlendim ve bir oğlum oldu. Nedensiz bir psikolojik bunalıma girdim. 2004 yılında salonda oturmuş, 'Allahım bana bir yol göster' diye dua ederken koltuktan yükseldiğimi hissettim. Bedenim koltuktaydı, yukardan kendime bakıyordum. Bu olayı, devamlı zikir yapılan bir ortamda büyümeme bağlıyorum. Sonra, bir enerji seminerine gittim, kendimde farklılıklar hissettim. Bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak 6 ay sonra bambaşka bir insandım. Bir taraftan da kendime 'Sen matematikçisin, nasıl oluyor bunlar' diyordum. Kuantum fiziğinin felsefesini anlatan bir film sayesinde tüm sorularımın cevabını aldım.

Kuantum yaşam koçu ne demek?


İçinde bulunduğumuz yaşam alanında aldığımız etkiyi, olmak istediğimiz yaşam alanına taşımak. Terapiyle alakası yok. Negatif düşünen insanlara pozitif düşünmeyi öğreterek içlerindeki gücü harekete geçirmek... Hayat pek çok olasılık sunuyor bize. Aralarından birini seçiyoruz. Nasıl düşünüyor, neye inanıyorsak onu yaşıyoruz.

Yaşam koçluğuna ne zaman başladınız?


2007'de İzmir'de bilinçaltı temizliği programı adı altında seminerler vererek tanındım. Kuantum Kişisel Derneği'ni kurdum. İlk kitabım 'Kuantum Sıçraması' da birçok insanın başucu kitabı oldu. O zamanlar koçluk eğitimi almamıştım. Kanada beni fark etti, oradan gelen eğitimciler 'Bu işi bize de öğret' dediler. Çünkü benim sistemimin benzeri yok. Halen yazdığım kitaplarda zihinsel enerjiyi yönlendirerek yaşam planını kurmayı, insanların kendilerini yeniden nasıl yapılandırabileceğini anlatıyorum.

'Harflerin enerjisi kaderinizi belirler'


'İsimlerin Gizemi' adlı kitabınızı konuşalım biraz da.


Anne ve baba, çocuklarına isim koyarken birçok olumlu-olumsuz yaptırımlara neden oluyorlar. Farkında değiller ama bir şekilde o enerjiyi yürütüyorlar. Mesele sadece isimler değil. İsim, soyadı, doğum tarihi ve soy ağacı önemli. İnsanlar bilmeli ki bazı harfler olumlu, bazıları olumsuz enerji verir. Bir anlamda, kişiye konulan isim, onun karakterinin oluşmasına yardım eder aslında.

Niye bazı harfler iyi de bazıları kötü?


Büyük harf ve küçük harflerin enerjileri birbirine yakındır. Ama isimlerin baş harfi kişinin karakteristiğinde çok daha baskındır. Ailelerin koyduğu isimlerdeki harfler, hastalıkları da beraberinde taşıyor. Ama insanlar paranoyak olmasın diye bunları söylememeye gayret ediyorum.

Tüm alfabeyi sayamayız elbette ama bazı harflerden analiz örneği verir misiniz?


A; Kişiye liderlik özellikleri yükler. a; Hükmedici ve yönlendiricidir. B; Hayat gücünü ifade eder, kişiye yaşam coşkusu kazandırır. b; Sağlığına düşkün, biraz benmerkezci, şüpheci ve kuşkucu bir yapıya sahiptirler. C; Sevilmek ve değer görmek isterler. c; Sanata karşı ilgilidirler. Ç; Lüks ve konforlu yaşamaya düşkündürler. ç; Zevk ve sefa içinde yaşamak isterler. D; Maddi ve manevi sıkıntılar yaşar ama bu harfin gücüyle hepsinin üstesinden gelebilirler. d; Realist ve çalışkan olurlar. Mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına dikkat etmelidirler. E; Güçlü bir zihne sahiptirler. Akciğer ve tiroid konusunda sorun yaşayabilirler. e; Doğru ifade yetenekleriyle tüm mesleklerde başarı kazanabilirler. F; Gözü karadırlar. f; İyi huylu ve sorumluluk sahibidirler. Farkına varmadan fırsat kaçırabilirler.

Peki olumlu ve olumsuz isimlerden örnek versek...


her ismin içindeki harflerden dolayı muhakkak olumlu ve olumsuz yönler vardır. Kesin olarak 'Bunda var, şunda yok' denilemez. Bu yüzden ismi verirken yan yana gelen harfleri çok iyi analiz etmemiz gerekir. Olumlu isimlerden örnek vereyim:

Kız isimleri; Açelya, Bahar, Canan, Çağla, Damla, Ebru, Fatma, Gamze, Hande, Ilgaz, İclal, Jale, Kamelya, Lara, Lal, Miray, Nilay, Okşan, Ödül, Pamira, Reyhan, Saba, Tayla, Umay, Ülfet, Vera, Yaren.

Erkek isimleri; Adil, Bahadır, Can, Çağan, Denir, Ediz, Faik, Gani, Hakan, Ildır, İdris, Kaan, Laçin, Mehmet, Nadir, Ogün, Ömer, Paşa, Rafet, Sakıp, Şadi, Tamer, Ufuk, Ümit, Vahap, Yağız, Zafer, Ziya.

'Tekniği de yok açıklaması da...'


İsim analizini nasıl yapıyorsunuz? Yani bunun tekniği ne?


İsme, içindeki sese, soyadına, doğum tarihine, soy ağacına ve hislerime göre analiz yapıyorum. Daha derinlere inemiyorum, çünkü bu bilgilere nasıl sahip olduğumu bilemiyorum. Belki bu yeteneğimi yaşadığım bir talihsizliğe bağlamalıyım: 19 yaşımdayken böbrek taşı ameliyatı geçirdim. Operasyonda kalbim durmuş, çalıştırmışlar. O sırada tüm algılarım değişmiş olmalı. Tekrar dünyaya gelince bu yeteneği kazanmış oldum belki de. Bilmiyorum. Çünkü bu konuların bilimsel hiçbir açıklaması yok. Herhangi bir tekniği yok.

Seanslar ne kadar sürüyor?


Günde ancak bir veya iki kişi alabiliyorum. Çünkü tek seans 6-7 saat sürüyor. Kişi bana en az üç kez, ayda bir gelmek zorunda. Gerekirse, kişinin isteğiyle bu süre altı aya çıkabilir.

'Ünlü müşterilerimin sırları bende gizlidir'

Ünlü müşterileriniz var mı?


Çok var. Ama isim vermem doğru olmaz, güvenlerini sarsarım. Bu alanda güven önemlidir. Sırları mezara kadar bende kalmalı. Ben de kendi yetiştirdiğim yaşam koçumdan yardım alıyorum ve ona çok güveniyorum.

Eğitim verdiğinizi söylediniz. Kimlere veriyorsunuz?


Her yaş grubuna sertifikalı eğitim veriyorum. Yeter ki üniversite mezunu olsunlar. İsteyenler bana www.nildaferhanefecinar.com dan ulaşabilir.

'İsimlerde ü ve ö harfleri olmasın'

Nilda Ferhan Efeçınar'a göre verilen isimlerdeki sesler, kişinin ruh, beden ve zihin enerjisini etkiliyor. Nilda Hanım bu bağlamda anne-babalara şu tüyoları verdi:

- Bebeklerinize taze, canlı, güzel anlamı ve enerjisi olan isimler bulun.

- İsminde 'ü, ö' harflerinin olması üzüntü ve şansızlık getirir, aklınızda bulunsun.

- 'r' harfinden sonra sessiz harf gelmemeli. Aksi takdirde bu isimlerin sahipleri, meşakkatli ve engelli bir yaşam sürebilir.

- Mümkünse çocuğunuza, son harfi 'u' ve 'a' gibi akan ve ilerleyen harflerle biten isimler verin.

- Çocuğunuz doğduysa ve olumsuz enerji içeren isme, harflere sahipse, adının önüne göbek adı ekleyerik dengeyi kurabilirsiniz.

(26.05.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)